Enda mer tøysevann

1 mai , 2011 at 15:26

I serien av ymse tøysevann som skal gjennom den strenge alkoholtesten til Rabbababb er turen kommet til en italiensk røver. Den ble opprinnelig laget som medisin, dog testpanelet etter å ha fuktet ganen med dette mesterverket undret seg over hva slags sykdommer denne kurrerer. Det nærmeste innen medisinsk virkning må være aktiv dødshjelp ble det konkludert med. Flaska det er snakk om er ikke helt ukjente Fernet Branca.

Den hjemvendte sønn, Vegard, hadde i anledning lørdag valgt å legge igjen noen kroner på polet i bytte mot denne slik at Rabbababb fikk nyte en flaske Fernet. Deler av testpanelet var noe motvillig med på prosjektet da de hadde smakt dette tidligere, og vi avslører vel ingen stor hemmelighet når vi sier dette ikke er førstevalget innen verken shot, eller medisin.


Vegard og sin gode venn Fernet Branca.

Man skal ha et ansikt av stein dersom man ikke rynker litt på nesa når man shotter Fernet. En som tydeligvis klarte det var Adolf Hitler som visstnok var en stor fan av Fernet. En typisk diktatordrink.

«Jeg håper den smaker bedre enn den lukter», ble det sagt. Det gjorde den definitivt ikke. Noe av det beste med denne drinken, dersom man kan bruke et ord som «beste» i denne sammenhengen, er den litt kvalme lukten. Ferneten ble før testen skrytt opp i skyene og sagt at den smakte Vademekum. Det var en sannhet med modifikasjoner, eller rettere sagt løgn.

Til tross for at en uggen lukt, og litt verre smak så er denne ikke bare ille. Den har absolutt sine bruksområder. Alle vet hvor vanskelig det kan være å bli full på dag to, for enkelte (navn skal ikke nevnes) i testpanelet dag seks, når man drikker. Denne gjør jobben uten å klage, og den gjør jobben grundig. Når man i tillegg innser at flaska i løpet av overraskende kort tid ble tom så styrer denne unna bunnkarakter.

Fernet Branca

Ubehagelig lukt, verre smak, og plommen i egget er uten tvil den enda verre ettersmaken som sitter urovekkende lenge igjen. Ingen høydare, men som «Jeg-vil-bli-dritings-fort-drink» så funker Fernet Branca. Konklusjon: Drikkes kun hvis nødvendig.