Heimevernet – kan pengene brukes annerledes?

11 april , 2013 at 14:25

Like sikkert som at søringene seiler av veien når den første snøen legger seg, Christel blir kåret til årets journalist, og at alltin.no kollapser hvert år når skatteoppgjøret legges ut så samles menn i sin beste alder en gang i året for å (angivelig) repetere det man lærte i militæret. Apropo alltin, og skatteoppgjør, Rabbababb gir dere nok en gang, inside-information om hva deres hardt opptjente skattepenger går til. (Vi kan allerede nå avsløre at dette blir nitrist lesning.)

I motsetning til sist rep.øvelse så var Rabbababbs egen Johan ikke å se. Rykter vil ha det til at Heimevernet så seg lei på hans konstante gnål om å få en litt mer moteriktig uniform at han ble beordret langt vekk. Johan selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Men det hindret ikke Fredrik å pakke militærsekken, som har plass til et par lester og en appelsin før den er stappfull, og stille opp med et trøtt krigsansikt. I tidligere år så har Fredrik vært så heldig å være i tropp sammen med John Arvid «Jønna» Isaksen (som ble flyttet til en annen tropp), Olav «Britney» Klykken (som også ble flyttet til en annen tropp) og Ulf «Snickers» Rønqvist (som før denne øvelsen var flyttet til kjøkkentjeneste.)

Heimevernet har tydeligvis lagt sin sjel i at Fredrik ikke skal ha det gøy på øvelse. Alle hans partners-in-crime, har blitt overflyttet. Det var med noe senket hodet, og labert mot, Fredrik stilte opp. Heldigvis var redning ikke langt unna. Remi «DJ Remi D» Sørnes kom til unnsetning. Det skal heimevernet ha skryt for, de har nok en gang klart å sette sammen et drømmelag. Glem Knutsen og Ludvigsen. Glem Scotty Pippen og Michael Jordan. Fra nå av er det Sandstrand og Sørnes. Og her er det de gjorde i løpet av 4 (FIRE!) dager med øvelse.


DJ Remi D

(Husk, dine skattepenger går til å finansiere dette.)

Mandag
Venting på at fellesteltet skulle bli satt opp – tok bare en halv dag å få det til.
Skrive reiseregning (3 minutter og 44 sekunder.)
Henting av våpen, og bytting av klær (15 minutter.)
Test av gassmaske (2 minutter.)
Skyting av 12 skudd – kun test at våpenet virket, trengte ikke treffe blinken (5 minutter.)
Pizzaspising (45 minutter.)
Venting (11 timer og 50 minutter.)

Tirsdag
Leksjon vinter og snøskred (2 timer.)
Leksjon primus (IGJEN!) (8 minutter.)
Leksjon sanitet (20 minutter.)
Leksjon AKP og VKP (13 minutter.)
Venting (10 timer og 35 minutter.)

Natt til onsdag og onsdag
Stå på Melkeøya. Vaktordning. Skjedde selvsagt ingenting (Dream team Sandstrand/Sørnes stod i 5 timer.)
Servering av grillmat (1 time.)
Venting (20 timer.)

Torsdag
Pussing av utstyr (17 minutter.)
Venting (3 timer og 23 minutter.)

Venting, demonstret av en annen tropp.

Med i beregninga er ikke sovetid tatt. Så kan dere spørre dere selv om dere er fornøyd med at noen hagenisser velger å bruke flere millioner på at Heimevernet skal tvinge folk til å møte opp for å sitte og vente i 4 dager. Kunne pengene vært brukt annerledes?

Møter man ikke opp så settes store styrker inn for at militærpoliti kan kjøre landet rundt for å få tak i den som mangler. Men skulle man ringe politiet og informere de om at det blir begått ran, overgrep, vold etc så får man som regel til svar; «Vi har ikke ressurser nå. Ring tilbake mandag.» Men gud forby om man ikke møter opp på HV-øvelse. Kunne ressursene vært brukt annerledes?

Andre observsjoner som er verdt å nevne.

* Fredrik fant en notatbok fra sist øvelse hvor han hadde skrevet: 11:55, Fredrik og Ulf tidlig fra lunsj. (Noe som tyder på at de virkelig gjorde en innsats.)

* Apropo Ulf, ikke alt i Heimevernet suger aperæv. Med Ulf på kjøkkenet så fikk man perfekt kokt vann til å blande i feltrasjonene sine. Ulf informerte til de som ikke ønsket å spise feltrasjon at hans kokte vann smakte mye det samme som kaldt vann, bare at det var varmere.

Ulf slo også til da han stod bak grillingen hvor han serverte pølser og burger. Logistikken, og timingen på dette var helt perfekt. NULL venting. Hadde bare Chef Rønqvist hatt ansvaret for hele Heimevernet så ville alt vært så mye bedre.


Heimevernets mest punktlige og presise person, Chef Ulf.

* Fredrik og Remi innså at sjansen for å havne på kjøkkenet økte betraktelig dersom man var homofil. (Dette har ingenting med Chef Ulf å gjøre. Red.anm.) Derfor tok de begge på seg fargerike solbriller, og gjorde det de kunne for å starte et rykte blant gutta om at de hadde vel mye knekk i handleddet. Hvorvidt de gjorde nok for å få kjøkkentjeneste får man ikke svar på før til neste år.


Fredrik påtok seg ansvaret for å være leder for homsepatruljen HV.

* Remi hadde null problemer med å sove på en halv kvadratmeter, med beina i dobbel slipsknute. En god soldat hviler når han kan, og Remi er helt i verdensklasse.

For å svare på spørmålet i overskrifta – JA.