Historien og Rabbababb og reklame på nettstedet.

30 november , 2014 at 19:48

reklameI oppstarten av internett minnes vi at det absolutt værste som fantes på internett var popups og reklame på hjemmesider, ja det var faktisk så ille som at om f.eks vg.no hadde reklame på nettsiden sin kunne man fort finne på å boikotte dem bare fordi de var «noen forbanna idioter som ikke skjønte at vi ville ha en reklamefri internett hverdag», men alt forandrer seg.

Idag er reklame på internett en helt akseptert og naturlig greie, folk flest skjønne at å drive ett nettsted koster penger. Domenenavn er ikke gratis, ei heller båndbredde og lagringsplass på nett.

Så etter mange lange år uten en eneste reklame på nettsiden vår kom vi i 2012 fram til at vi må ha reklame på nettsiden vår, hostingregningene våre hadde eskalert i stil med antall besøkende, og det ble rett og slett nesten for mye i forhold til hva vi ville bruke. Så reklame ble ordnet kjapt og enkelt via Google sitt adsense program, ting rullet fint, vi fikk dekket hostingregningene våre og hadde attpåtil råd til ny stigakjelke, livet lekte.

Men så i starten av 2014 kom mailen vi egentlig hadde ventet på, google måtte informere oss om at vi måtte fjerne alt nakent eller halvnakent innhold på nettsiden vår om vi ville fortsette å bruke deres reklamesystem. Noe vi selvsagt ikke kunne gjøre for da forsvant besøksgrunlaget vårt også. Vi trengte ett nytt reklamenetverk!

Det viser seg nå desverre etter mye søking hit og dit at ett reklamenettverk som tålererer litt halvnakent innhold uten å vise ren porno i reklamelenkene sine tilbake så godt som er ikkeeksisterende.

Så vi er nå på jakt etter firmaer, privatpersoner eller egentlig hva som helst som er inntresert i å kjøpe reklameplass hos oss. Det er nok Desember måned som er mest inntresang for de aller fleste, da vi resten av året bare har helt moderate tall å vise til med tanke på sidevisninger, her er tallene fra de årene vi har holdt på med kalender i desember:

Desember 2010: 27,583 visninger
Desember 2011: 117,987 visninger
Desember 2012: 2,677,663 visninger
Desember 2013: 499,684 visninger

Ta kontakt med Stale@rabbababb.no om du vil slå av en prat om reklame på nettstedet vårt! 🙂