Hva er nå egentlig en diskett?

30 oktober , 2012 at 01:04

De fleste av oss som er såpass voksne (HAHAHAHAHAHAHAH!!!) at vi får lov til å handle Fishermans friend sukkertøy og vodka med samme visakort vet vel ganske godt hva en diskett er, dette oldtidens portable lagringsmedium som kom i 3 størrelser, 8 tommer, 5.25 tommer, og sist men ikke minst den legendariske 3.5 tommeren var i riktig gamle dager selve kronjuvelen i en hver it-innteresert nerds store samling av «lovlige kopier» av allerede kjøpt og betalt for programvare/spill.

Men det finnes ett pikebarn i Hammerfest som tidligere har måtte innrømme at hun ikke viste hva en fax var, dette innrømte hun til Ståle, noe som selvfølgelig førte til at hun ble beordet å finne ut av det, sågar ble hun faktisk beordret å sende en fax også, bare for å bevise at hun forsto seg på konseptet. (det må sies at hun i en stund etter første sendte fax funderte kraftig på hvordan papiret kunne reise gjennom telefonledningen)

Jenta jeg snakker om er en viss frøken Susanne fra den herlige lille bygda som har gitt oss unge og lovende Sigurd, Harry og ikke minst den eneste i Rabbababb som får lov å bære våpen på jobb, Roy!

Tidligere idag når Ståle og Susanne var og skulle handle ingredienser til det som i skrivende stund er en halvbakt gulrotkake ble Ståle oppmerksom på is-skraper til bil som lignet mistenkelig på en Diskett, dette påpekte den alltid så årvåkne Ståle til unge-og-ikke-fult-så-lovende-som-sigurd Susanne hvorpå han fikk følgende respons: «DISKÆTT?»

Ord ble utvekslet, blikk ligeså, til slutt måtte Ståle konstatere at unge-og-ikke-fult-så-lovende-som-sigurd Susanne faktisk ikke viste hva en diskett var.. Annet enn at hun etter å ha sett bilde av en muligens mente å kanskje ha sett noe sånt på ungdomsskolen i hine hårde dager..

Vet ikke hva en diskett er.

Vet ikke hva en diskett er.

Så, dette er på en måte en slags utdritning, men også opplysning, vi har folk i samfunnet vårt idag som ikke vet hva en diskett er… jeg har nesten ikke ord..
Men Rabbababb er kjent for å være informative når det trengs, så om vi skulle ha andre individer i dagens samfunn som selvsagt også leser Rabbababb her kommer ett lite utklipp fra wikipedia’s norske artikkel om disketten:

En diskett er et bærbart lagringsmedium, som gir mulighet for lagring av digital informasjon på sirkelformede magnetplater. Magnetplaten beskyttes av et omslag, etterhvert en femkantet plastkassett. Data blir skrevet til disketten og/eller lest når den settes i rotasjon i diskettstasjonen på en datamaskin. I dag har minnepinner (USB), skrivbare CD-/DVD–plater og datanettverk tatt over mange av oppgavene diskettene i sin tid ivaretok.

Så, nå lurer jeg, viste du hva en diskett var før du leste dette?
Og som alltid, don’t copy that floppy!