Rabbababb tester ymse tøysevann

10 april , 2011 at 10:07

Etter at det relativt populære Mathjørnet har dabbet litt av den senere tid så ser det nå ut som at Rabbababb har en ny spalte på gang. En som kanskje ligger de fleste hjerter litt nærmere, nemlig alkohol. Den skal visstnok bli kalt “Rabbababb tester ymse tøysevann” og har en aldersgrense på 14 år. Men tror du at Rabbababb har opprettet denne ideen kun for å tylle i seg alkohol så må du tro om igjen. Dette er ingen unnskyldning for å få seg en ekstra fylla, så det vil ikke dukke opp prøvesmaking av kjente varer som Heineken, Smirnoff Ice, Vikingfjord, eller Sierra Tequila.

Her vil de litt mer ukjente alkoholholdige sorter bli satt under lupen, slik som mjød, Diva Vodka (som koster litt over 1 million dollar pr. flaske), hjemmelagede varrianter, og ellers andre spennende flasker og krukker man måtte snuble over.

Først ut er en gammel røver. Sjelden har alkohol skremt Rabbababb. Man har kunne vært litt skeptisk, og til og med sagt at det ikke smakte spesielt godt. Roy sitt forsøk på hjemmelagd øl er et knakende godt eksempel på det. Men en keramisk flaske, som har vært nevnt flerfoldige ganger, har skremt livskiten av de mest rutinerte fyllafanter.

Flaska det er snakk om er Riga Balsam. Flaska fra helvete. Den som fikk Vanilje Cola til å minne om blowjob og bacon. Etter at den forsvant sånn rundt 2004 så har den (heldigvis!) ikke vært å se i Rabbababbs kretser. Den har fått en slags legendestatus blant de verste av de verste, og Rabbababb hadde slått seg til ro med det. Denne lørdagen tikket det derimot et bilde inn på faksen til ledelsen, av en vellagret flaske som i rundt 20 år har stått og modnet seg.

Den er tilbake. Black Balsam. Bare navnet gir ubarmhjertige menn som Bin Laden og Kim Jong Il fæle mareritt, og søvnproblemer. Og ifølge Rabbababbs testpanel, som denne gangen kun bestod av én enkelt person, så står smaken i stil med navnet. Her er fasit på årets første alkoholtest.

Riga Balsam – Black Balsam

Denne latviske stoltheten smaker ikke helt fantastisk. Dette er det Belsebub tyller i seg når han skal drikke seg trollete. En krukke fylt med flytende svartedaue. Alle må selvsagt prøve denne en gang i løpet av sitt livsløp, men det er og blir Rabbababb nemesis i alkoholverden. Dom og terningkast sier seg selv.