Snø… I år også? SØRINGKUKA!!

14 desember , 2012 at 01:33

Dagbladet står bak bildet.

Dagbladet står bak bildet.

Ja, så var det den tiden på året igjen… Og nei, jeg snakker ikke om adventstiden/jula, jeg snakker selvsagt om det årlige snøkaoset sørpå, for oss her nordpå også kjent som søringkuksesongen.. Dette er en ting som skjer hvert eneste år, det kommer aldri på en spesiell dato, men at den kommer, det er like sikkert som at å drikke sjøvann bare gjør deg mere tørst.

Og før søringkukene tar helt av og kommer med referanser til nordlys, fd og andre nord-norske nettaviser med saker som «trailersjåfør kjørte ut på nysnøen» og «bilister overrasket av plutselig snøfall».. La det være sagt at ja, det forekommer at folk her nordpå også kjører ut og er uheldige når vintersesongen kommer (i juni) her oppe, men det er snakk om enkelttilfeller, en og annen uheldig kar som kjører ut her og der, samt de obligatoriske søringkukene i trailer som har forvilla seg nordover.. slikt må man forvente, men det skjer langt ifra i den skalaen som man nå det siste døgnet har sett sørpå, hence, i mock you!

Så la oss ta for oss dagens kaos sørpå, på ett saklig vis selvsagt 🙂

VG.no skriver at Hundrevis av biler står fast i snøkaos – politiet sendte snøscootere..

– Fire snøscooter-patruljer vil kjøre sørgående langs E39 fra Sandnes for å veilede og tilby hjelp til de flere hundre faststående bilister, meldte Rogaland Politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Jah… Hvor skal jeg begynne? Flere hundre bilister står altså fast i snøkaos… La oss se litt nærmere på bilde fra dette området:

Seriøst? rullestol? SØRINGKUKA!

Seriøst? rullestol? SØRINGKUKA!

Har øynene mine blitt merkbart dårligere de siste årene eller er han karen til høyre på bildet der faktisk en rullestolbruker? Og ser det ikke ut som at han kommer seg sånn høvelig godt fram i marka? Og samtidig står flere hundre biler fast i trafikken pga store mengder snø?
HVORDAN I FAEN ER DET DERE KJØRER BIL FOLKENS? Jeesus christ, jeg kjenner folk som kjører rundt på såkalte helårsdekk hele året og dundrer gjennom det som måtte være av snøvær som om det var verdens minste ting… jeg mangler ord… SØRINGKUKA!!

La oss også se på ett bilde fra aftenpostens artikkel om «kaoset» på jæren:

KRAFTIG SNØVÆR... Eller?

KRAFTIG SNØVÆR… Eller?

Jaha, dette er altså ekstremvær og såkalt «tett snøfall» … Sikten på det bildet der er minst 150 meter.. det bør nå være mere enn nok for folk flest til å kunne kjøre hjem og ikke stoppe og gi opp kjøringa… Jeg går til jobb hver jævla dag i lignende vær.. og nei, jeg jobber ikke hos naboen.. SØRINGKUKA!

– Vi begynner å få inn positive meldinger om kontroll på strekningen. Vegvesenet har pålagt alle vogntog å ta på kjetting, man har omkjøringer, og for kort tid siden ble E39 åpnet i sørgående retning ved Runaskaret, opplyste operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det var nå enda bra, har de gitt folk bedre tilgang på kjøretøyer som tåler vann i fast form kanskje? Rullestoler f.eks? SØRINGKUKA!

Vel nok om det, la oss lese litt til på «ekstremværet» som fucka til hele søringkukland, nå tar vi for oss en gladsak, vi skal snakke om det jeg her og nå kårer til årets søringkuk, med positivt fortegn, Carl Erik Aadnøy på jæren våknet igår opp til 30 cm snø, og 30 til idag:

Carl Erik Aadnøy (33) er glad i snø og var kjempefornøyd da det kom nesten 30 centimeter snø i Nærbø på Jæren i går. Da han våknet i dag hadde det kommet nesten 30 centimeter til.

Plutselig gikk det opp for ham at grillen fortsatt stod ute i hagen etter i sommer.

– Vi løp ut i hagen for å hente inn grillen da vi så at den stakk så vidt opp over snøen. Og vi som skulle grille i dag, spøker Aadnøy.

Som alle ekte menn var det første han tenkte; «FAEN, GRILLEN, GRILLEN ER NEDSNØDD!» For en mann! Årets søringkuk helt uten tvil!

Vidre kan man lese:

– Det er jo skamkjekt for barna. Hadde det vært som dette hele vinteren hadde det vært fantastisk, men ofte kommer det regn, og alt smelter igjen. Nå håper vi på hvit jul, sier han.

Vi her hos Rabbababb kan ikke gjøre annet enn å håpe med deg, vi håper du og barna dine får en hvit jul, for helsikke, vi håper dere får snø til langt ut i juni akkurat som oss! 🙂

I Aftenposten skriver de litt generelt om at de nå har flyttet scooterne ned i lavlandet og hvilket vær som har vært og som potensielt kommer, det er egentlig ikke noe annet enn humoren i det hele å bite tak i… Og humoren topper seg med:

10 cm snø i Oslo
Også Østlandet får en del nedbør i helgen, i alle fall i ytre strøk.

– Oslo får snø første del av lørdag. Det kommer kanskje opp mot 10 cm i løpet av lørdagen, sier Wahl.

Er det bare meg eller virker det ikke litt rart at man skal annonsere noe sånt i norge? verdens beste vintersportnasjon.. 10 cm snø… Se ned på kuken din i erigert tilstand, (om du er kvinne kan du tenke på mannen din’s penis i erigert tilstand).. Nå dobler du denne lengden så har du sånn ca 10 cm.. Ikke nevneverdig imponerende eller hva?

10 cm med snø er for faen det vi her nordpå kaller skyfritt, snøfritt og koselig søndagsvær under vintermånedene… Om sommeren kaller vi det for dårlig skiføre! SØRINGKUKA!

Såvidt snøkov i lufta og frivillige organisasjoner er ute med scootere.. hva for nøyaktig?

Såvidt snøkov i lufta og frivillige organisasjoner er ute med scootere.. hva for nøyaktig?

Aftenposten skriver også en sak som for det meste tar for seg kjetting på dekkene, noe folk flest i vanlige personbiler her nordpå ikke gidder å bry seg om, men som også folk som jobber med f.eks trailere vet at er uunværelig for å komme seg fram når det er en høvelig mengde snø på veiene… Nordmenn virker ikke å vite dette dog.. Og det er faen flaut, for tilogmed utlendingene ser ut til å ha forstått at i norge, med snø på veiene… ja da er det kjetting som gjelder:

To som ikke hadde kjetting på dekkene var Audrius Smolenskas fra Litauen og Dennis Kilsdouh fra Nederland. De to kjente ikke hverandre fra før, men hjalp hverandre i snøværet.

– Dette er andre gang jeg legger på kjetting. Det skjer kun i Norge, sier Kilsdouh.

Jah, så der har vi det altså, til og med Nederlenderne som har finvær nesten hele året har skjønt at i norge er det kjetting som gjelder på vogntog, fantastisk…

VG.no har foresten en snedig funksjon, man kan laste opp sine bilder av snøværet og se andres bilder også (wow, snø må være supersjeldent sørpå), det kan du gjøre her: trykke trykke.. Hva ser dette ut som? jo det skal jeg fortelle dere, det ser ut som Nord-norske boliganonser på vinterstid… SØRINGKUKA!

Boliganonse?

Boliganonse?

VG.no skriver også om Arild, som kjøpte seg snøfreser for å greve ut innesnødde.. snilt og alt det der men, man kan også lese:

– Jeg fikk hjelp av en kollega som hadde vært oppe og gravd i snømassene siden klokken 06. Han kom seg ut først. Så var den en annen kollega som brukte noen timer på å grave seg ut hjemme hos seg. Han hentet kona mi og kjørte henne på jobb, forteller han til VG Nett.

Han kom seg ut først? hvor mye snø kom det egentlig? jo det står det også, det kom ca 60 cm (som forøvrig var rekordmye)… 60 cm med snø og han måtte måke seg ut? Jeg kan minnes vinteren 1997 og det var faen ikke skjeldent at jeg måtte hoppe ut av stuevinduet i andre etasje i barndommshjemmet mitt for å måkke fram inngangsdøren til huset vårt for at min kjære mor skulle komme seg på jobb… og jeg kan love at med 60 cm snø så hadde jeg bare brøyta opp døra med tvang å grunnet gjennom snøen.. man bruker ikke timesvis på å måkke 60 cm med snø… SØRINGKUKA!


Hvorfor er de ute med brøytebilen på dette bildet? det er jo faen såvidt snø i skrapa på lastebilen… SØRINGKUKA!

Såh… Det var vel det jeg hadde å si om denne saken… Søringkukene slutter aldri å sjokkere meg, hvert eneste år kommer det snø.. og hvert eneste år oppfører de seg som at snø er helt nytt for dem og at de er bosatt rundt ekvator en plass… Dette er min oppfordring til dere: Bare fortsett med å gjøre hva enn det er dere gjør, for jeg syns det er dritmorsomt at dere ikke får til å ha ett fungerende samfunn med litt snø histen og pisten..

SØRINGKUKA!