Test av ymse drikker – Del åtte, Christmasedition

28 desember , 2012 at 20:42

Da Rabbababb her om dagen feiret en vellykket adventskalender, og året 2012 så var det skuffelse å se i øynene på noen som forventet testing av en eller flere ymse drikker. Rabbababb hadde på forhånd informert om at rykter sa at slik kunne dukke opp den kvelden. Enkelte tolket disse ryktene som å være både sanne, og som lovnad om tilgang på litt uvanlige drikker. Rabbababb kunne selvsagt ikke skuffe, og mesterkokk Vegard tok ansvar.

Sammen med sin privatsjåfør, Tommen, gjorde de som søringkukene ikke gjør, holdt bilen på veien da de raste av gårde for å hente Vegards heksebrygg. Drikken som ble testet andre juledag var en flaske Faun.

Hva visste man om Faun før man startet testen? Utenom at det stod matbrænnevin på flaska noe som antyder at den passer bra til mat, og at den hadde en effekt på 38% så visste man ingenting. Etter testen hadde man ikke spesielt mye mer kunnskap om Faun. VG påstod en gang i tida at Faun passet bra til sild. Rabbababb hadde dessverre ikke tilgang på sild, så man testet den slik brennevin skal testes. Først lukter man, så drikker man bart. Hvis begge deler slår dårlig an, kan man prøve å blande det med diverse blandevann eller annen alkohol.

Lukta på denne flytende kreasjonen var noe av det verste Rabbababb har vært borti under sine tester. Det finnes gamle utedo, oppkast og råtne dyrelik som holder en mer human odør enn Faun. Men hva alkohol angår så teller alkoholprosent og smak mer enn lukt og utseende.


Vegard viser frem sin vakre Faunflaske. Elisabeth prøver så godt hun kan å komme seg unna rampelyset.

Smaken derimot var en stor overraskelse. Det smakte verken sjokoladekake, eller bacon (så god var den ikke), men sammenlikna med lukta så var «ingen smak» en eksplosjon av glede. Rabbababb hadde vinmonopolansatte, som ifølge seg selv, hadde kvalifisert ekspertise til å utføre alkoholtester – og konklusjonen var at Faun ikke var så verst og bedre enn aquavit.

Alle var derimot ikke helt enig i at Faun fikk lov å krype opp karakterstigen til «ikke så aller verst». Greit, den var ikke den verste men langt under gjennomsnittet ble det sagt av de som drikker rusbrus til fotballkamper.

Man glemte å teste Faun med blandevann da noen påstod at det var litt kaldt i stua. De som hadde testa Faun satte seg ned for å regne ut hvilken temperatur det var i stua. Og mye kan tyde på at Faun gjør personer som er usikker på hvor mange fingre man har til matematiske vidunderbarn.

Kroppstemperatur (37 grader), gange med antall personer i stua (17), gange med Pi (fordi alle matematiske utregninger inneholder Pi.) Dette deles på kubikkmeter stua består av (62). Så trekker man fra antall jenter (6.5) til stedet, da de er kaldblodige og ikke kan telles. 6 jenter, og Ulf Birger ble 6.5. To streker under svaret som er 25.3 grader.

Like etterpå kom det to jenter til, og man fikk et kaldt gufs inn over stua, noe som tyder på teorien om kaldblodige jenter holder mål. (Det, eller at de kom kald luft inn da de åpna døra til yttergangen.)

Faun
Lukter som microvarmet rotte, men smaker heldigvis ingenting. Dersom Faun ikke er billigere enn vodka så ser vi ingen grunn til å drikke dette. Får pluss for nøytral smak, og at den gjør én til mattegeni. (Men nå har de fleste alkoholholdige drikkene den effekten). Svak

Tidligere tester:
Del 7 – Åttå Drinkero
Del 6 – Hjemlaget Fisher
Del 5 – Hjemmebrent og Jadapulver (Appelsin)
Del 4 – Vana Tallinn
Del 3 – Nonino Grappa
Del 2 – Fernet Branca
Del 1 – Riga Balsam