Test av ymse drikker – Del elleve

5 februar , 2013 at 12:55


I rekken av dårlige terningkast, sur ettersmakt, og kompostlukt, så har et av Rabbababbs seneste tilskutt vært å funnet frem en liten flaske som Rabbababb bare kan anta ikke stod på øverste hylle i alkoholskapet. Til tross for sin unge alder har Sigrun blitt en aldri så liten alkoholekspert, en prestasjon som gleder den harde kjerne i Rabbababb stort. I anledning å imponere litt mer, dro Sigrun frem en liten flaske, som på tross av navnet stammer fra Italia. Amaro Montenegro.

Denne lille flasken har vandret vileløst fra fest til fest, men er nå testet av såpass mange forskjellige personer, med såpass forskjellig promille, at det er forsvarlig å gi dere en (ikke?) anbefaling.

Siden flaskens innhold tilsvarte ca. samme mengde alkohol som man får i en random utvannet drink på byen så måtte man være presise, og ikke minst sparsomme i sine forskjellige tester. Første, og den minst viktige delen ved en ymse drikk er lukta og Amaro Montenegro overrasket med å lukte svært lite.

Tidligere erfaringer sier dog at lukt og smak ikke nødvendigvis henger sammen. Selv med en ok start på testen så var faren for få øyne på terningen absolutt til stede.

Vi velger å gå så langt som å bruke ordet «sjokkerende» – Sjokkerende nok så ble den ikke verre i det man tok en knøttliten nipp. OK smak. Hadde Rabbababb, i samarbeid med Sigrun, funnet en ymse drikk som kunne slå an? Selvsagt ikke. Etter den lille nippen, som ikke var så ille, så kom det seilende en liten ettersmak som tilsa at dette er ikke noe man burde, eller kan, drikke seg full på.

Det ble sagt at Amaro Montenegro utløste «kaffetrang». Vi kan bare anta at det betyr at man fikk lyst på kaffe, og ikke at «kaffetrang» er et spesialord for en syk, syk sexlek de har funnet på i Moldedistriktet. Uansett, en kjapp tur innom google kunne fortelle at Amaro Montenegro er en etter-kaffen-drikk. Litt betryggende for de som satt rett ved siden av gutten som fikk sånn veldig «kaffetrang».

Dessverre så hadde ikke Rabbababb tilgang på kaffe, noe man selvsagt ikke tok selvkritikk på. Kaffe er godt til tre ting. Baileys, karsk og HV-øvelser (dog den kaffen er verken varm, eller smakfull). At det ikke var kaffe på en Rabbababbfest hvor hovedtemaet var fotball, øl og potetgull var fullt forståelig. Litt mer overraskende, og hyggelig, var det at Berit hadde tatt med tapas. Dog kun rester, noe som satte sinnene i kok. Opptøyene gav seg imidlertidig fort, og Ståle valgte å teste Amaro Montenegro med en ost – istedet for etter kaffen.


Ifølge Ståle, som på dette tidspunkt var brukbart igang med å feire Manchester Uniteds 1-0-seier over Fulham, så gjorde det seg med en ostebit ved siden av Montenegro’en. (Det ser jo unektelig.. ehh.. godt ut. Red.anm.)

Med lite igjen i flaska så måtte man ta en avgørelse. Helle det i en glass, og tilsette en eller annen form for blandevann, eller helle litt i 3-4 shotglass og servere det som shot. At Rabbababb valgte det siste burde ikke overraske veldig mange. Det var akkurat på DET tidspunkt at man skjønte Amaro Montenegro er en YMSE drikke. Dette burde ikke under noe omstendighet shottes.

Før den harde kjernen i Rabbababb fikk denne i handa så serverte Sigrun det til noen av sine ikke-Rabbababbvenner. Der ble det sagt at Amaro Montenegro smaker følgende:

* Litt sånn gummihansker (Slike hansker tollerne har? Red.anm.) lukter.
* Tørka blomster var en gjenganger, og spesifikt løvetann. (Hvem er disse vennene som tørker og spiser løvetann, Sigrun? Red.anm.)
* Gammeldansk
* Fernet

Normalt ville det passet å si at denne ikke akkurat smaker som en blomstereng på en varm sommerdag, men ut ifra enkelte rapporter så er det akkurat det den gjør. Bare på en dårlig måte.

Amaro Montenegro
Ikke en drikk man skal drikke seg full på, og allerede da mister den litt av meninga si. Hvis du vil ha noe godt til kaffen, spis en pose twist. Hvis du vil ha noe til osten og kjeksen din, hold deg til den trygge gode vinen. Hvis du vil shotte, kjøp for Guds og ikke minst din egen skyld, noe annet. Hvis du vil prøve denne med blandevann – kjøp en større flaske enn det Rabbababb gjorde. Men vi anbefaler det ikke. Det tryggeste er rett og slett å holde seg unna denne. Terningkast

Tidligere tester:

Del 10 – Absolut Gul Kamfer
Del 9 – Einebær brennvin
Del 8 – Faun
Del 7 – Åttå Drinkero
Del 6 – Hjemlaget Fisher
Del 5 – Hjemmebrent og Jadapulver (Appelsin)
Del 4 – Vana Tallinn
Del 3 – Nonino Grappa
Del 2 – Fernet Branca
Del 1 – Riga Balsam