Vi går for gull!

28 mai , 2013 at 22:35

På lørdag er det nøyaktig tre år siden tre staute karer i Fredrik, Kay Arne og Tommen satte kursen mot Tyven etter at de hadde trent «knallhardt» i 1.5 måned. Målet var å jogge hele veien (8 km i motbakke) uten stopp. Det ble en veldig begrenset suksess. Nå har noen påtatt seg ansvaret for å gi seg selv og de som måtte ønske å være med et nytt idiotisk mål. Kåret til verdens beste kokk av en lokal blogg for noen år tilbake, Camilla, var ute på en liten joggetur i går. Konklusjon: Man skulle tro at hun festrøkte flere gang om dagen.

Det ville hun gjøre noe med, og satte seg som mål å smadre all motstand under årets hardeste løp i Finnmark, Hammerfestmila. I denne planen ble Fredrik dratt med mer eller mindre ufrivillig. Nå er det slutt på å drikke flytende Melange til hvert måltid, og å spise burger på sengekanten før man sovner.


Ikke mer is med Melange på.

Lår og leggmuskler som knapt har rørt seg siden DJ Bobo herjet over høytaleranlegget på Dixieklubben skal nå i en fire måneders opptreningsperiode møte på litt fysisk motstand. Camilla og Fredrik gav et veldig kort (de var opptatte med å spise is) intervju via satellitt:

Absurd-TV: Hvordan er forventningene før treningstart i neste uke?

Camilla: Jeg kjenner at jeg er veldig gira.
Fredrik: Jeg kjenner at jeg får krampe.


Hjernen bak dette prosjektet, den alltid så sporty, Camilla.

Hammerfestmila er akkurat det det høres ut som. En mil rundt om i Hammerfest og omegn, med motbakker i ullent terreng som en av «høydepunktene». Deltagerne må nok regne med hagelbyger og konstant motvind under løpet. Fredrik fortalte per SMS at det eneste positive var at han hadde fire måneder på å kommer opp med en god unnskyldning for å snike seg unna, og/eller på å skaffe seg sykemelding i det aktuelle tidsrom.

Rabbababbs egen reiseleder, Gunnar, er ikke ukjent med å bevege seg både på fjellet for å lufte hunden sin, og fra byen i de sene nattetimer mang en helg. Han har ikke meldt sin interesse riktig ennå, men rykter vil ha det til at dersom han får tak i noen nye joggesko, samt det gamle Hummel treningsdressen til Indrefjord så skal han stille på startstreken.

Ei som ikke har like mange krav for å stille til start er Rabbababbs nyervervelse og Estlands store datter, Angelina. Hun sier at hun allerede er i så god form at å trene frem til september er bare tøv. Det viktigste er at man har tatt nok sol slik at man er solbrun og deilig når man løper over målstreken først. Hun sier til og med at hun skal fullføre hele løpet med en champagneflaske (evt. Vodkaflaske) i handa som hun skal sprette ved målgang. Rabbababb liker innstillingen og selvtilliten.


Angelina garanterer gull i dameklassen. Sannsynligvis vil hun slå alle mannfolka også.

Rabbababb oppfordrer flest mulig, både egne folk og den vanlige mannen bak pc-skjermen, til å være med på Hammerfestmila som går av stabelen 21. september. Her er bilde av skrekkløypa.

Hammerfestmila på Facebook.

Og bare for å ha det på det rene, Rabbababb har som mål og vinne både herre og dameklassen. Noe annet vil være en gedigen nedtur, ifølge personlig trener Ståle Vegard Olsen.