Ymse drikker, del 3.

29 mai , 2011 at 14:34

I del 3 av serien Rabbababb tester ymse tøysevann har var turen i helga kommet til den italienske varienten av dårlig klunk, nemlig Grappa. Denne høyst spesielle brennevinen er laget av avfallet ved vinproduksjon. Med andre ord, dette er det verste av druerester man kan oppdrive på moder jord. Som den norske wikipediasiden skriver; «I lang tid ble grappa ansett som en drikk av lav kvalitet, men i senere år har den blitt forfinet og kommersialisert. Dette innebærer ikke at all grappa idag er god, eller av bra kvalitet – langt ifra.»

Laaaaangt ifra vil testpanelet i Rabbababb si. Nok en gang var det ymsedrikke-sponsor Vegard som hadde tatt seg bryet å gå til anskaffelse av drikke som er litt mindre kjent enn Vodka/Red Bull (som forresten også smaker utedo.)


For en gang skyld var Tommen glad for at han ikke får lov av legene å drikke alkohol.

Som de proffe kvalitetskontrollører Rabbababb er så er det viktig å lukte på varen, og flertallet var vel skjønt enig om at Grappa ikke akkurat lukter nyklipt gress en varm sommerdag. Fredrik brukte sitt nye favorittord, uggent, ganske ofte, og han hadde vel på sett og vis rett.

Første forsøk var en god gammeldags nipp, bare for å få feelingen. Resultatet var mange merkelig ansiktsuttrykk, noe som ikke taler for en spesielt god smak. Men som i Mythbusters, så gir ikke gutta opp etter ett tappert forsøk. Her skulle alle kluter settes til i et forsøk på å gjøre Grappa godt. La oss bruke blandevann. Dessverre så var utvalget av blandevann på daværende tidspunkt ikke det største, men gutta kom opp med Grappa og Bitter Lemon, samt Grappa Fun Light frukt-something.

Dette hjalp ikke nevneverdig. BAP gikk faktisk så langt som å påstå at dette var verre enn Riga Balsam. Etter en sånn uttalelse så fikk ikke han lov å avgi stemme mer. Når blandevann ikke forandret noe så var neste steg å tilsette isbiter. Kanskje den smakte bedre hvis drinken ble ekstra kald. Fremdeles smakte det en dårlig kombinasjon klunk og skikkelige dårlig Tequila.

Et siste forsøk var å blande begge drinkene, tilsette ekstra isbiter, og kjøre det i blendern. Grappa-slush! Hvis ikke dette funka så måtte man bare innse at Grappa ikke er blant de beste drinkene man kan få tak i.


Vegard viser stolt frem Grappa-slushen.

Det skal sies at det ikke ble verre av å lage det til slush. Faktisk så gikk det litt mer når det var slush. Om ekstra fulle testdeltagere kan ha hatt innvirkning vil vi ikke ta stilling til, men noen slager ble dette aldri. Begge glassene ble stående kvelden ut uten å bli tømt. Ikke engang var det noen som tok seg bryet å tømme de i vasken.

Nonino Grappa

Italiensk drueklunk ble aldri noen stor suksess i Rabbababb. Uansett hvilken form og tilberedning den måtte komme i så smakte det gammel kompost. Hadde det ikke vært for at Riga Balsam ene og alene har krav på terningkast 1, så hadde nok denne fått kun ett øyet på terningen. Men Riga Balsam deler ikke, og dermed så blir det (En svært svak en vel å merke.)