Ymse drikker – del fem.

11 desember , 2011 at 21:47

Det er lenge siden Rabbababb har hatt på seg testhanskene, fylt opp glasset med drikker få har hørt om, og langt mindre smakt. Alt dette bryderiet for å bringe en velformulert og grundig reportasje som verdens befolkning kan ta til ettertanke neste gang de ønsker å være litt vågale i tøysevannvalgene sine. I helga hadde FK Ettersleng lagfest/julebord, og i den anledning valgte Ståle å dra frem en gammel røver.

Ståle satte frem en drink (dog det er å strekke sannheten noe å kalle det en drink – mer en nødløsning for alkoholmisbrukere og førstegangsreisende.) som ikke har stått på bord siden midten av 90-tallet i fjorn. Spez naz «Jonas Pedersen» som var en av testkaninene uttalte at slik drikke hadde han ikke vært borti siden det var vanlig å drikke spylevæske for å bli full.

De fleste fjoringer skjønner hvor man skal, men for uvitende – det er snakk om hjemmebrent (ikke nødvendigvis en god sådan) og Ja-da-pulver. Dette var ifølge «Pedersen» fattigmannsdrikken. Hjemmebrent fikk man til 75 kr halvliteren, og Jadapulver kosta 9,90 for å få flere liter blandevann.

Det anes ikke hvor hjemmebrenten kom fra, Ståle hadde bare plutselig en slump i kjøleskapet sitt som måtte settes til livs. Grunnet lite hjemmebrent så ble det dessverre kun testet med Ja-da med appelsinsmak. Testpanelet føler dog at appelsinsmaken er så representativt for Ja-da-generasjonen at ytterligere smaker ikke var nødvendig å teste for å få et fullgodt svar på om denne drinken er like jævlig som den var en gang i tiden.


En god gammel røver, nå tilsatt isbiter.

Man kjørte den helt plain med én eller to tilsatte isbiter. Smaken var vel slik man husket fra sine litt yngre dager – ikke noe å skrive hjem om. Det finnes verre ting her i verden, som naturkatastrofer, voldtekter, Arsenal, og Riga Balsam. Men noe fyrverkeri av en smaksopplevelser er det definitivt ikke.

Hjemmebrent med appelsin Ja-da-pulver
Etter at Ståle ikke husker noen verdens ting etter 01-ish, og Fredrik valgte å kaste opp kontinuerlig fra 01 til rundt 09:30 så er konklusjonen at denne gjør akkurat samme nytten som før. Man blir full, og vel så det, av den. Smaken er heller uggen, men pga nostalgi og gamle grufulle minner så får hjemmebrent og appelsin Ja-da en finfin