Ymse drikker – Del fjorten

2 april , 2013 at 00:04

Rabbababbs Halloweenvinner fra i fjor, Veronica «The Dragon» Nygård, har nylig vært ute på en reise til det store utland. Hun reiste i 24 timer for å skaffe Rabbababb en ymse drikke kalt Sato. Oppskrift: Kok opp ris, tilsett masse sukker, grav ned i jorda, la ligge der i noen måneder, ta opp, drikk! (U)heldigvis så fant ikke Veronica den drikken. I stedet for så kjøpte hun Thailands stolthet, bak Pattayas Ladyboys, spriten over alle spriter (visstnok) – Mekhong.

Rabbababb ble litt skeptisk da man leste bakpå Mekhongflaska. Den er laget av ris, og sirup, blandet med – og vi siterer «Secret recipe of natural Thai herbs and spices». At de må presisere at det var en hemmelig oppskrift kan slå begge veier. De vil ikke at noen skal få vite hvordan det lages, sånn som Coca Colas oppskrift. Eller, de vil ikke at folk skal vite hva de drikker, litt som sånn når man har hatt «mannekesam» i melka til noen. Man ble heller ikke veldig betrygget av at datostemplinga sa 14.05.54. Rabbababb var ikke klar over at sprit hadde datostempling. Ei heller visste man om den hadde gått ut av dato for 60 år siden, eller om den ikke gikk ut før i 2054.

Veronica gav denne drikken fra seg så raskt som mulig etter ankomst Rypefjord, og stakk avgårde på påskeferie. Igjen satt en veldig tørst Rabbababbgjeng som gjennomførte bankett etter en vellykket skidag påskeaften. Ingenting er vel bedre enn å teste Mekhong på en tørst bankettgjeng?

Lukt
Ikke alle var like begeistrert for å få lov å være med på en slik test. Hvorvidt folk allerede var begynt å bli godt bedugget, eller om smak og lukteløkene til folk er så sprikende skal være usagt. Det som derimot skal være sagt er alle de forskjellige luktene folk mente Mehkong hadde – Lakris, karamell (3 stk), nøttelikør, vindusvask, salmiakk, sprit, og Old Spice. Slå sammen dette, og konklusjonen er at dette lukter ikke nevneverdig godt.

Smak
Fredrik mente at det smakte bedre enn det lukta, noe Sigrun var veldig uenig i da hun mente det smakte det samme som neglelakkfjerner lukter. «Grusomt», «Vindusspyleveske!», «Altfor lang ettersmak» (og den ettersmaken var ikke god), mens Berit mente det smakte Cognac. (Noe hun ikke liker.)

Men som et hvert godt testpanel så valgte man jo å tilsette litt blandevann. Valget falt på Sprite, og ferskpresset lime. Folk ble ikke videre imponerte av det. Noen prøvde seg på at det kanskje var feil type blandevann, og det er godt mulig. For det funka ikke. Denne funker ikke med kullsyre sa en anonym person. Et sikkert tegn på at dette ikke var noe å skryte av var når glasset hoppet over flere av testdeltagerene. Til og med en feststemt Kim Stian lot være å smake på den mer enn en gang.

Man fikk senere på kvelden vite, fra en Thailandkjenner (hva enn det er), at denne gjør seg sammen med Whiskey og brus. Ikke hadde Rabbababb Whiskey tilgjengelig, og man syntes det burde vært unødvendig å måtte blande den med enda mer alkohol for å få den til å smake OK. Men man skal la karakteren stå litt på gløtt siden man ennå ikke har testet det med anbefalt «blandevann». Det ble også spekulert i om denne kan brukes i bløtkake. Det vil i såfall trekke litt opp, da Rabbababb generelt er glade i kaker.

Man tok utrolig nok ingen bilder under testen, men det ble knipset bilder senere på kvelden og vi har et kroneksempel på hva som skjer med folk når man drikker alkohol. Så får det være opp til hver enkelt å avgjøre om alkohol er verdt det.

Mekhong
Lukta ikke godt, smakte ikke godt, ble som en av VELDIG få drikker styggere med blandevann, ettersmak som var for jævlig og som satt i altfor lenge. Kan dog kanskje brukes til bløtkake, men vi anbefaler det ikke. Man var litt uenig om terningkast, men om denne to’ern er svak, vanlig eller sterk er knakende likegyldig. Ikke kjøp denne. Ikke engang om du er i Thailand.

Tidligere tester:

Del 13 – Boдka Цapckaя зoaotaя
Del 12 – Appletini
Del 11 – Amaro Montenegro
Del 10 – Absolut Gul Kamfer
Del 9 – Einebær brennvin
Del 8 – Faun
Del 7 – Åttå Drinkero
Del 6 – Hjemlaget Fisher
Del 5 – Hjemmebrent og Jadapulver (Appelsin)
Del 4 – Vana Tallinn
Del 3 – Nonino Grappa
Del 2 – Fernet Branca
Del 1 – Riga Balsam