Ymse Drikker – Del sytten

26 oktober , 2014 at 22:12

Det er en liten evighet siden man har publisert en test av ymse drikker. Det er ikke at man ikke har prøvd siden sist test, men enten har man testet noe som ikke er en offisiell drikk (Fotballsnaps blant annet) eller så har skribent/sekretær rotet bort papirene/servietten. Men da man feiret Halloween i helga så hadde Ulf Birger med seg noe de færreste hadde sett eller hørt om.

Yrttisnapsi. Ut ifra navnet var det nærliggende å anslå at dette var en finsk snaps av en eller annen sort. Finner er jo, uten å være dømmende, ikke spesielt kjent for å spytte i alkoholkoppen. Uansett hva som måtte serveres. De er med alkohol, som Atle Antonsen er med mat. Nok mat er ett vellykket måltid. Så også er drikke med en solid alkoholprosent en god drikke. Derfor var det overraskende at det «kun» var 30% på denne herligheten fra de finske skoger.

Et rask googlesøk og våre eminente finskkunnskaper kom, i ettertid, fram til at dette visstnok er en billig drikke. En slags fattigmanns Jægermeister.

Derfor er det kudos til de som under testen mente at dette lukta, og smakte Jæger. Fredrik på sin side bablet noe om at dette luktet litt som Fernet, helt til Gunnar nevnte Jæger. Da byttet Fredrik og var enig med Gunnnar. Dette lukta definitivt jæger. Og vi vet om ganske mange lukter som er minst like god som jægerlukta. Kebabmage blant annet. Vegard, som for dagen drakk lett(!)øl (og med det kastet seg inn i kampen om å bli «årets jente»), var såpass full at han mente det lukta whitesprit. Med det førsteinntrykket så var det ikke mange som så for seg mange øyne på terningen når konklusjonen skulle trekkes.

Foto: Rino Engdal
Mannen, og kandidat til årets jente, som mente at Yrttisnapsi lukta whitesprit. Foto: Sigrun G. Ekeland, for Rino Engdal.

Og ganske så rett, det smakte akkurat som det lukta. Jæger, eller Jæger light som Gunnar kalte det. Noen, navn ikke notert ned på servietten, mente at ettersmaken var oppkast. Det kan umulig trekke opp terningkastet. Rino valgte å tråkke litt forsiktig og kom med den ikke så oppsiktsvekkende påstanden om at Rabbababbs hjemlagde fisher er bedre. Mer korrekt påstand har neppe vært ytret.

Yrttisnapsi.

Liker du Jæger kan du fint drikke denne. Det gjør ikke vi, så da blir karakteren deretter også. Nederst på testdokumentene er det notert ned følgende. «Kaffekoppen min heter Jørgen». Sitat Vegard. Hvis Yrttisnapsi får deg til å navngi koppen din så må vi anbefale dere om å styre unna. terningkast-21