Ymse drikker – Del tolv

12 mars , 2013 at 09:35

De fleste ymse drikkertestene til Rabbababb har oppstått ved at folk og fe har vært ute i verden for å legge den for sine føtter. Det eneste man har klart å legge på slike turer er oppførsel og sunn fornuft hjemme i forblåste Norge. Man snubler ut av passkontrollen i et hvilket som helst land, for så å legge igjen flere månedslønninger i det respektive lands hjemmebrentproduksjon ved å kjøpe alkohol de kaller fror Grappa, Riga Balsam, og Tszvilliwchtzxe. Man smaker det på turen, og siden lommebok, kondompakke, selvrespekt og hukommelse mest sannsynlig har forsvunnet samme vei så er det veldig lett å anta at man har tyllet i seg en himmelsk drikke. I den anledning kjøper man gjerne en dunk eller to til av det lokale partiet med veldig ymse drikke. Slik at folket der hjemme kan smake hvor fantastiske dette var.

Problemet er ofte bare at når man kommer hjem til Norge, hvor det mest eksotiske man har å tilby er vodka/Red Bull eller en kopp med Tine Ekstra lett melk, så er smaken ikke helt slik man husker den fra turen. Et stjerneeksempel på det er da Fredrik kom hjem fra Mexico og han hadde med seg det Morgan Kane drakk, Mezcal. Meget bra i varme Mexico, hvor det var stemning for slik. Tilbake i Norge var både stemning og smak noe annerledes, og man skjønte egentlig ikke helt poenget med den døde larven som lå ned i flaska (som ifølge Mexicanerene måtte bli spist av den som tok den siste shotten).

For å unngå at terningkastet forandrer seg drastisk så har Rabbababb valgt å gjøre noe med dette. De har sendt en knippe av sine beste smaksløker ut av landet på ekostiske drinkoppdrag, slik at karakter blir satt ved pubdiskeen i den mørke bakgata i Glasgow eller på stranda på Bahamas. Og nylig mottok Rabbababb et reisebrev med en slik ymsetest, fra sine anonyme utsendte. Normalt er det en type vodka, rom, etc som har blitt testet. Denne gang gikk Rabbababb for en ferdigblandet drink. Hvorfor?

De fleste, som har hatt tilgang på en TV de siste 10 årene, har kanskje fått med seg en amerikansk sitcom ved navn Two and a half men. (For ikke lenge siden var serien ganske gøy, før Charlie Sheen ba om å få fyken. Dette har dog ikke noe med testen å gjøre. Red.anm.) De som har sett denne serien har kanskje fått med seg at Charlie bror er veldig glad i Appletini. (Se fra 30 sek.)

Vel, Rabbababb har nå hatt folk ute i den store verden for å teste Appletini.

Det første man kan si om drinken er at man blir flau av å måtte be bartenderen om å lage en slik en. Den høres såpass gay ut, at et fåtall av de hårete og homofobe Rabbababbgutta, ønsker å ha på seg at de bestiller denne. Dette trekker allerede karakteren ned. Når det er sagt så har vi ingenting å utsette på lukta. Hvis man legger godviljen til så kan man kjenne en veldig svak antydning til eplenektar. Men man kjøper ikke en dram for å lukte på den, så er det ikke stygg lukt så oppfyller den egentlig alt av luktkriterier Rabbababb har satt.

Selv om det var en som prøvde å spille skikkelig mann og gi den terningkast én, så er det ikke å komme utenom at Rabbababb ble positivt overrasket over drinken. Oppfriskende (Ja, vi vet det høres gay ut) eplesmak. Ingen ettersmak som hang igjen som kunne ødelegge for en mer macho drink som evt. skulle bli konsumert like etterpå.

Det var dog noen klager over at den var litt for søt. Ikke vodka og Red Bull søt, som gjør at man har sukkerlake i hele trynet, men såpass søt at det skal godt gjøres å drikke seg dritings (noe som alltid er målet når man kjøper alkohol) på denne før man blir kvalm.

Ikke at det er noe galt i å være homofil (ære være de som er det) men for den gjennomsnittlige, subjektive Rabababbbgutt så trekker det ned at den høres gay ut, ser veldig gay ut og ble servert i et glass som kun personer med overdreven slapt handledd vet hvordan man håndterer. Når det er sagt, det er ikke til å komme utenom at Appletini faktisk smakte godt.

Appletini
Rabbababb var veldig klar for å slakte denne, men den gang ei. Å blande vodka, epleschnaps og eplejuice er ingen spesielt dum idé. Rabbababb kommer aldri til å gjøre det selv, og sjansen for at noen Rabbababber frivillig velger å pines gjennom å måtte bestille denne er høyst tvilsomt. Smaken derimot er positiv, så får man det være opp til hver enkelt å bedømme om den er så god at det er verdt å ofre sitt machorykter for. Rabbababbs førsteutsendte klarer ikke bestemme seg, så da havner den midt på treet.

Tidligere tester:

Del 11 – Amaro Montenegro
Del 10 – Absolut Gul Kamfer
Del 9 – Einebær brennvin
Del 8 – Faun
Del 7 – Åttå Drinkero
Del 6 – Hjemlaget Fisher
Del 5 – Hjemmebrent og Jadapulver (Appelsin)
Del 4 – Vana Tallinn
Del 3 – Nonino Grappa
Del 2 – Fernet Branca
Del 1 – Riga Balsam