Ymse (fantastiske) drikker – del seks

16 september , 2012 at 22:48

Det er lenge siden Rabbababb testet drinker ingen eller få har hørt om. Denne helga mens Liverpool og Sunderland spilte en ikke altfor spennende fotballkamp fant et selektivt utvalg av gutter ut at det måtte gjøres noe med det. Man hadde dessverre ingen ymse drinker tilgjengelig. Det nærmeste man kom var en aldeles liten skvett med Havana Club rom som man mistenker en viss «Jonas Pedersen» har etterlatt seg en sen pokerkveld. Så da testet man drinken som har vært i Rabbababb i nærmest generasjoner, og som alltid har ført til latter og stormende jubel – Denne gangen er det ingen ymse drink, men en fantastisk shot – hjemlaget fisher – som skal under lupen.

Denne kreasjonen av Fishermans Friendstabeletter og vodka av ypperste klasse ble for første gang introdusert for verden en vakker solskinnsdag (som det alltid er på sommeren i Rypefjord) det herrens år 2004. (Trykk her for å se en ung Kristians første møte med fisher den helga den så verdens lys). Ståle og Fredrik var kongene av Seljebækk på den tiden, og en helg fant de ut at Kim Stians magiske tyrkershot ikke kunne være den eneste shoten Rabbababb hadde. Halstabeletter og sukkertøy ble handlet inn sammen med store mengder vodka. Det ble laget både Doc-shot og Knott-shot uten videre hell, før man mikset sammen Fisher som visste seg å være litt av en røver. (Det har i senere tid også vært forsøkt å lage shot av dundersalt, men det var en enorm fiasko.)


Ståle i full gang med å forberede ukas testdrink.

Siden dette var et sisteliten-prosjekt så ble den orginale fisheren byttet ut med blåstripet fisher. Ikke helt opptimalt, men alikevel en mer enn god nok erstatter. I tidligere tester har det vært helt nødvendig å teste drikkene med forskjellige formen for blandevann, bart, med og uten is, med og uten knust is, med tilsatt sitron osv. Fisher er ikke en slik sak. Denne shottes. Og den er allsidig. Den smaker det samme om man shotter fra shotglass, melkeglass, ølkrus, eller flasken. Den har mye av den samme effekten også.

Og effekt har den virkelig. Ikke nok med at smaken er mild, den forfriskende ettersmaken gir en ånde som er bedre enn chillinøtter og øl. Den har også en helbredende effekt.

Er man tett i nesen så er det ingen nesespray i verden som kan måle seg med å stikke hodet over gryta mens fishertabelettene koker, og ta et godt magadrag. Selv tårekanalene åpner seg. Men den helbreder mer. Den tar knekken på forkjølelse. Ja, vi vet at all alkohol hjelper på når man er forkjølt. Problemet med all annen alkohol er at den helbredende effekten forsvinner så snart man slutter å drikke, og forkjølelsen kommer tilbake med samme styrke. Fisher derimot tar knekken på alt. En av testguttene fra helga, Stein Erik, var for vel to år siden forkjølt med snørrete nese, vondt overalt, formen helt jævlig, men han kunne ikke la være å møte i Fredriks 23-årsdag. Her gikk det med store mengder fisher, brygget på Rabbababbvis, og ikke nok med at han var fin i formen (på alle mulige måter) under feiring – dagen derpå var både forkjølelse og hukommelse long gone.

Fisher egner seg også strålende som drink på dag to når det er vanskelig å komme i form. Denne har vært en reddende engel i flere år på Brennelvneset under Midnattsrockdeltagere.

Ståle og Fredrik før testinga starter. Da bare med noen øl innabords.

Ståle og Fredrik litt senere på kvelden. Testinga var over. Fishern hadde slått ut i full kraft. Ikke bare er fisher medisin av høy klasse, den har også evnen til å øke stemning og humør hos selv den tristeste mus i gata.

Hjemlaget fisher
Smaker himmelsk. Like sikkert som at elgen driter i skogen så gjør hjemlaget fisher jobben med stil. Den fungerer til og med som jungelmedisin. Det eneste som gjør at denne ikke får terningkast seks er at den ikke kurrerer kreft. (Så vidt vi vet per dags dato.) En veldig sterk

NB! Dette må IKKE forveksles med den ferdigblanda fishern man får på vinmonopolet og på uteplasser rundt om i landet. Den smaker godt brukt strømpebukse.